Sirelisiirup

Jällegi üks tore retsept mu viimase aja lemmikblogist, mis väärib äratõlkimist ja oma blogisse jäädvustamist  ning kuna juttu ehivad ka tõeliselt kaunid pildid, siis soovitan klikata siia... Meiekandis on sirelid juba ära õitsenud,  õnneks olen järgmisel nädalal Eestis tagasi, panin endale to do listi- leida sirel ja teha siirupit!  Ma olen näinud  siinmail sirelisiirupit kõiksugu butiikides ja ökopoodides müügil ka ja olen alati mõelnud, et peaks ise tegema 🙂

5 pudeli jaoks(pudel 300 ml):

umbes 10 suurt sireliõisikut (soovitavalt tumelillat sirelit)

1 orgaaniline sidrun

1 kg suhkrut

1,5 l vett

20 gr. sidrunihapet

  • Sireliõisi mitte pesta, vaid ükshaaval kobarast välja nokkida, et leida veaga õied ja need eemaldada. Pane sireliõied 2 liirisesse kaanega purki.

sirel2

  • Pese sidrun sooja veega, lõika viiludeks ja pane viilud samuti purki.

sirelipurk

  • Pane suhrur veega keema ja pidevalt segades keeda kuni suhkur on täielikult lahustunud. Seejärel keeda tasasel tulel veel 3 min. Lase suhrusiirupil veidi jahtuda, siis lisa sidrunihape ja kalla segu sidruniõitele peale.
  • Sulge purk kaanega ja aseta segu külmkappi 4 päevaks kuni siirup on kaunilt lilla. Seejärel kurna segu kas läbi kohvifiltri või peene sõela ja kalla siirup puhastasse pudelitesse. Hoia kuivas ja jahedas!
Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s