Mis on fregola?

Meil Weingartenis on Sardiinia restoran, mille omanike perekonnaloost olen ma varem kirjutanud (siin)

Viimati Saksamaal viibides, jalutasin sealt mööda ja lugesin päevapakkumist “fregola con vongole”,  kuna ma ei teadnud varem seda sõna, siis automaatselt lugesin fragole, mis tähendab itaalia keeles maasikas ja mõtlesin terve tee koju, et kas ühe Tartu restorani kokk on gastrolli tegemas-no kes paneb kokku maasikaid ja vongole-karpe.

 

Fregola on Sardiinia pasta, mis on sarnane Tuneesia kuskusile ehk siis tehtud manna taignast, millest rullitud 2-3mm diameetrised kuulikesed. Teda võib lihtsalt keeta, kuid täna lugesin huvitavat Yotam Ottolenghi retsepti lihapallidega siin.  Selle retsepti peale mul kogu lugu meelde tuligi. Lihapallid on kindlasti toredad ja just nõnda nagu Ottolenghi neid slowcook’ib (tal alati mingi kiiks juures), kuid Sardiinia klassika on ikka fregola tomatikastme ja vongoletega. Loodan, et mu koduküla restoran serveerib seda veel ja tervitused sõpradele, kes Sardiinias momendil surfamas on- proovige seda rooga, te ei kahetse!

 

One response to “Mis on fregola?

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.