Mis on fregola?

Meil Weingartenis on Sardiinia restoran, mille omanike perekonnaloost olen ma varem kirjutanud (siin)

Viimati Saksamaal viibides, jalutasin sealt mööda ja lugesin päevapakkumist “fregola con vongole”,  kuna ma ei teadnud varem seda sõna, siis automaatselt lugesin fragole, mis tähendab itaalia keeles maasikas ja mõtlesin terve tee koju, et kas ühe Tartu restorani kokk on gastrolli tegemas-no kes paneb kokku maasikaid ja vongole-karpe.

 

Fregola on Sardiinia pasta, mis on sarnane Tuneesia kuskusile ehk siis tehtud manna taignast, millest rullitud 2-3mm diameetrised kuulikesed. Teda võib lihtsalt keeta, kuid täna lugesin huvitavat Yotam Ottolenghi retsepti lihapallidega siin.  Selle retsepti peale mul kogu lugu meelde tuligi. Lihapallid on kindlasti toredad ja just nõnda nagu Ottolenghi neid slowcook’ib (tal alati mingi kiiks juures), kuid Sardiinia klassika on ikka fregola tomatikastme ja vongoletega. Loodan, et mu koduküla restoran serveerib seda veel ja tervitused sõpradele, kes Sardiinias momendil surfamas on- proovige seda rooga, te ei kahetse!

 

Advertisements

One response to “Mis on fregola?

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s