Lambahautis, uue kickiga

Lambahautis oli vanasti Tigus igapäeva menüüs ja seetõttu ma pole kodus ammu seda rooga teinud.

Praegu on meil menüüs grillitud talle filee ja  lambahautist teeme  harva ja hakkas isutama…Liha järgi sai  spetsiaalselt Prantsusmaal käidud , meie Karlsruhe poed olid eelmisel nädalal miskil põhjusel täietsi lambavabad.  Türklaste  poes oleks ehk olnud,  aga olen endale põhimõtted seadnud ja üks neist on, et ma ei söö nii barbaarsel viisisl tapetud loomi.

Sac legumes

Vaja läheb (4 inimesele).

 • 1, 5 kg    talle liha. Minul olid erinevad tükid, oli kaela, aba ja pehmet tükki.
 • 2 porgandit
 • 1 sibul
 • 2 tomatit
 • 2 porrut
 • 1 väike kaalikas (valge kaalikas navet)
 • 2 küüslaugu küünt
 • kimp tüümianit
 • 20 gr värsket ingverit
 • 10 mündilehte
 • jahu
 • sool, pipar
 • 1/2 pudelit valget veini
 • oliiviõli

Lõika liha tükkideks. Koori tomatid ja lõika nad neljaks.  Puhasta porgandid ja kaalikas ja lõika 1 cm tükkideks.

Soola-piparda lihatükid ja paneeri õrnalt jahus. Aja haudepotis oliiviõli kuumaks ja prae kuumas õlis lambatükid kuldpruuniks.  Lisa porgandid,kaalikas, küüslauk ja sibul.  Porrud seo omavahel puuvilla või linase niidiga kinni ja lisa teiste köögiviljade juurde potti.  Kui köögiviljad on veidi haudunud, kalla peale vein ja tüleldatud tomat ja tüümiani kimp. Lisa veidi keevat vett, kui tundub, et vedelikku on vähe ja hauta tasesel tulel 2 tundi. Mina panin  ahju 140 kraadisesse kuumusesse hauduma 4- tunniks.

Haki  värske ingver ja münt ja puista hautis üle. Serveeri aurutatud või keedetud kartuliga. Väga hea sai ning värske ingver ja münt sobib sellele roale nagu rusikas silmaauku! Peaks Tigus ka tegema 🙂

3hautis

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.