Lilla spragel näeb “sheff” välja ja maitseb hästi

Spargel ei ole enam  keskmisele eestlasele nõnda võõras nagu jambú või açai ja ka  minu ema näiteks kasvatab oma Jõgeva  aias sparglit. Uus Kongo talu on aga see, kes meie tarbijat hiliskevadel kodumaise spargliga varustab. Restoranid saavad spraglit muidugi kätte aastaringselt, sest kui meil kevad otsa saab, tuuakse spargel kohale Peruust või Brasiiliast. Iseasi kas see ikka mõistlik on…talvel tulekski süüa ube, herneid, hapukapsaid, pähkleid, kastaneid- seda, mida aastaaeg soodustab.

Lilla spargel, millest ma räägin pole aga see nn. valge spargel kergelt lillade tippudega, vaid kena tumelillat värvi taim, kannab IGP märki selle aasta märtsist (22.märts.2012) : asparago violetto di Albenga– Albenga lilla spargel.

See on taim, mida tipprestoranide chefid hindavad kõrgelt tema pehme ja hõrgu maitseomaduste ja kena väljanägemise pärast ja maitsel on ilus kooskõla just valgete lihade ja kaladega.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.