Lilla spragel näeb “sheff” välja ja maitseb hästi

Spargel ei ole enam  keskmisele eestlasele nõnda võõras nagu jambú või açai ja ka  minu ema näiteks kasvatab oma Jõgeva  aias sparglit. Uus Kongo talu on aga see, kes meie tarbijat hiliskevadel kodumaise spargliga varustab. Restoranid saavad spraglit muidugi kätte aastaringselt, sest kui meil kevad otsa saab, tuuakse spargel kohale Peruust või Brasiiliast. Iseasi kas see ikka mõistlik on…talvel tulekski süüa ube, herneid, hapukapsaid, pähkleid, kastaneid- seda, mida aastaaeg soodustab.

Lilla spargel, millest ma räägin pole aga see nn. valge spargel kergelt lillade tippudega, vaid kena tumelillat värvi taim, kannab IGP märki selle aasta märtsist (22.märts.2012) : asparago violetto di Albenga– Albenga lilla spargel.

See on taim, mida tipprestoranide chefid hindavad kõrgelt tema pehme ja hõrgu maitseomaduste ja kena väljanägemise pärast ja maitsel on ilus kooskõla just valgete lihade ja kaladega.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s