Kui tahaks, et oleks nii ja nii ja nii……

Olen kuulnud ja lugenud isegi kuskilt ajakirjast (võimalik, et Prantsuse omast), et Portugali restoranid on kõik ühte tüüpi, pakuvad rustikaalset stiili roogasid ja moderne kulinaaria puudub.

See muidugi pole tõsi. Selge see, et kulinaaria uusi tuuli pole mõtet otsima minna pisematesse linnadesse kus kohalik elanikkond ei hooli sellest.

Porto on aga  piisavalt suur linn, et leida sealt restorani, kus kokad juba kunsti ka harrastavad. Eile oli imeilus ilm, kevadest asi kaugel- puhas suvi, kus temperatuur 30 ringi ulatus. Ja tuli tahmine et läheks kuhugi kus saaks lainet vaadata ja kaunis toolis istuda ja ilusast klaasist juua. Et oleks  nagu Cotê d’ Azur ja Key West , Ibiza ja LA korraga 🙂  Selline koht on Portos, Fozis täiesti olemas, hinnatasemelt teistest rannabaaridest kallim ja kus käivad kohalikud trendiinimesed. Pakutakse sushit, carpacciosid, kaunilt sätitud salateid rohelistest libledest, austerid ka …

Tänavale paistab vaid varikatus ja trepid, mis viivad alla…

Allajõudes avaneb tore vaatepilt:

Mina valisin austrite ja väikese sushitaldriku kasuks, mille kõrvale klaasike roheveini ehk siis vinho verdet hästi passis. Panin aga tähele, et inimesed käivad seal Sangriat joomas. Ja Sangria kannud olid tõeliselt ilusad- vahuveiniga Sangriad mangode, maasikate, maracuyádega( eesti keeli kasutame me miskipärast kõige vähem levinud nime: grenadill)

Tähtis nõuanne Porto külastajale: Eiffeli silla juures mõlemal pool kaid nii Gaia kui Ribeira pool asuvad restoranid on nn.turisti kohad, aga klaasike jooki võib seal ikka teha- see pole kallis. Ka söök ei ole kallis, aga probleem selles, et nendel kohtadel ei ole olemas ruumigi köögi jaoks. Seega tehakse kõik kuskil varem valmis ja siis mikrosse…Mingi grill tagatoas neil susiseb, sest sardiinid on ju kohustuslikud, aga kindlasti ei tule need söegrillilt.

Eriti ei tasu neist kohtadest tellida molluskeid. Amêijoad on seal kindasti mitte kohalikud. (spikker kuidas aru saada _ siin )Klaasike veini kai ääres maksab 1.80 ja klaas kallatakse ääreni täis.

Mõned Fozil plôksitud fotod:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.