Canastra do Fidalgo

Sellise nimega restoran asub Costa Nova rannas ja on  vaieldamatult piirkonna restoranide hulgas minu vaieldamatu lemmik kuhu ma olen kõik Eestist tulnud külalised viinud.  Töötab restoran aastaringselt ja ka esmaspäeva õhtul tasub minna sinna kala sööma- ei kehti Bourdaini reegel 🙂 Köögis askeldab kogukas, no ikka hiigelkogukas proua, kel abiks paar (veel) kleenukest poissi- tüdrukut, kes talle asju kätte annavad..Ette kannavad aga pikad saledad mehed- iga kord ma juurdlen, kas Portugali ainsad 6 pikemat kasvu meest on siia restorani tööle meelitatud (see peaks kohmetu nalja alla kvalifitseeruma)

Eile astusime restorani sisse samal ajal kui kalurid olid oma saagiga merelt tulnud ja tulid restoranile kaupa üle andma. Kuigi see kõik on maksuvaba business, millest riik oma maksudest ilma jääb, on restoranikülastaja jaoks selline vaatepilt väga meeldiv- kalad alles hüppavad kaluri kotis kui restorani saabuvad.Hea uudis on see, et suvine kriis amêijoas-karpidega on möödas ja kõik restoranid pakuvad kohalikke karpe, aga hinda tagasi lastud pole..Seda paariaasta tagust lõbu kus võis lubada endale ennastunustavat karbisöömist piirab kõrge hind. Aga eelroaks kahepeale kausike koriandrivõis ujuvaid Amêijoas à Bulhão Pato-sid on jällegi kohustuslik.


Kala valimine oli samuti kerge töö kuna eile toodi vaid huntahvenaid ja väikesuu lestasid. Mul oli lestapäev:


Restoranist lahkudes köitis mu pilku hiigelhomaar akvaariumis

Kelner oli lahke ja tiris puraka akvaariumist välja, et ma teda ikka katsuda saaks ja rääkis, et iludus toodi möödunud reedel ja tegemist 30 aastase homaariga. Täna alustab mu kohalik sõber restoraniga hinna osas läbirääkimisi ja võib juhtuda, et homme saan ma juba pajatada hõrkudest maitseelamustest 🙂

Portugalikeelne lingike koos fotodega:

Restoran Canastra do Fidalgo
Av. José Estevâo 240

Costa Nova

3 responses to “Canastra do Fidalgo

  1. Pingback: Portugali teejuht | Tigu tegemised·

  2. Pingback: Moodsa kulinaaria tuuled on ka Aveiros puhuma hakanud | Tigu tegemised·

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.