Canastra do Fidalgo

Sellise nimega restoran asub Costa Nova rannas ja on  vaieldamatult piirkonna restoranide hulgas minu vaieldamatu lemmik kuhu ma olen kõik Eestist tulnud külalised viinud.  Töötab restoran aastaringselt ja ka esmaspäeva õhtul tasub minna sinna kala sööma- ei kehti Bourdaini reegel 🙂 Köögis askeldab kogukas, no ikka hiigelkogukas proua, kel abiks paar (veel) kleenukest poissi- tüdrukut, kes talle asju kätte annavad..Ette kannavad aga pikad saledad mehed- iga kord ma juurdlen, kas Portugali ainsad 6 pikemat kasvu meest on siia restorani tööle meelitatud (see peaks kohmetu nalja alla kvalifitseeruma)

Eile astusime restorani sisse samal ajal kui kalurid olid oma saagiga merelt tulnud ja tulid restoranile kaupa üle andma. Kuigi see kõik on maksuvaba business, millest riik oma maksudest ilma jääb, on restoranikülastaja jaoks selline vaatepilt väga meeldiv- kalad alles hüppavad kaluri kotis kui restorani saabuvad.Hea uudis on see, et suvine kriis amêijoas-karpidega on möödas ja kõik restoranid pakuvad kohalikke karpe, aga hinda tagasi lastud pole..Seda paariaasta tagust lõbu kus võis lubada endale ennastunustavat karbisöömist piirab kõrge hind. Aga eelroaks kahepeale kausike koriandrivõis ujuvaid Amêijoas à Bulhão Pato-sid on jällegi kohustuslik.


Kala valimine oli samuti kerge töö kuna eile toodi vaid huntahvenaid ja väikesuu lestasid. Mul oli lestapäev:


Restoranist lahkudes köitis mu pilku hiigelhomaar akvaariumis

Kelner oli lahke ja tiris puraka akvaariumist välja, et ma teda ikka katsuda saaks ja rääkis, et iludus toodi möödunud reedel ja tegemist 30 aastase homaariga. Täna alustab mu kohalik sõber restoraniga hinna osas läbirääkimisi ja võib juhtuda, et homme saan ma juba pajatada hõrkudest maitseelamustest 🙂

Portugalikeelne lingike koos fotodega:

Restoran Canastra do Fidalgo
Av. José Estevâo 240

Costa Nova

Advertisements

3 responses to “Canastra do Fidalgo

  1. Pingback: Portugali teejuht | Tigu tegemised·

  2. Pingback: Moodsa kulinaaria tuuled on ka Aveiros puhuma hakanud | Tigu tegemised·

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s