Puhkus Gruusias. Esimene vahepeatus: Kiiev

Leidsin 2011 aasta postituse, mis sobib päevasündmustega. Mul on muidugi kahju, et sündmused nii verise pöörde võtnud on, siin väike meenutus:

—-

Eestist saab Tbilisisse 2 lennufirmaga, kas AirBalticu või Ukraina lennufirmaga läbi Kiievi.

Läbi Kiievi lennu valisin kahel põhjusel: esiteks on minnes 7  tundi lendude vahe, mis võimaldab linna vaadata (polnud varem Kiievis käinud) ja  boršši sööma minna ja teiseks, et tagasilend tuleb hommikul kell 8.00 (Airbalticul kell 5 hommikul)

Ukraina on muidugi väga korrumpeerunud maa ja lennujaama passikontroll ja protseduurid nõuavad kliendilt suurt huumorimeelt ja kannatlikust. Pisaraid ja kisa oli palju näha- inimesed, kes pidid transiit checki tegema, aga  ühtegi töötajat vastava laua taga ei olnud ega tulnud ja kui lennuk hakkas juba  minema, siis miskipärast just naisterahvastel kadus igasugune huumorimeel. Nii, et kui teil on Kiievis 2 lennu vahel ainult 2-3 tundi, võite arvestada, et te ei jõua kusagile…

Meil läks 2 tundi lennujaamas ära, et check teha ja passikontrolli küsitlus läbida. Selleks tuli mitu korda  lennujaama terminale vahetada, lisaks  passikontrolli töötajad käituvad reisijaga nagu kriminaalkurjategijaga ja  löövad väga vastumeelselt  templit passi.

Lennujaamast tuli sõita raudteejaama bussiga nr. 322, mis maksab 25 kohalikku raha (bussijuht loomulikult ei anna mingit piletit), seejärel 3 peatust metrooga ja seal oligi linnakeskus ja borš! Vahepeal aga nägi ära kõik meie rublaaja lõpust tuttavad ilmingud nagu valuutavahetuspunkti ees tolknevaid dressipükstes mehi, kaelas jäme  kuldkett- raharull käes ja vahetavad valuutat parema kursiga kui ametlik valuutavahetus. Raudteejaamas tulevad ligi mehed, kes pakuvad rongipileteid- järelikult ostetakse pileteid kokku ja müüakse kallimalt maha. Kesklinnas mingid klounid pakuvad 10 kohaliku raha eest sust foto teha ja vastu küsivad  aadressi kuhu nad foto saadavad (saadavad nad jee!)

Aga välikohvikud ja terrassid on suurlinlikud ja kenad. Kuulus väliterrassiga restoran on Mokko, kus antakse tõesti väga head boršši ja vareenikuid.

Mõned linnavaated (Linnas oli suur koolilõpetajatele pühendatud konsert, kus pidas kõne ka Janukovitš)

3 responses to “Puhkus Gruusias. Esimene vahepeatus: Kiiev

  1. Mulle meenus aga Peterburi raudteejaam aastal ’92 kui sai spekulatidega see piletishow läbi tehtud: alustasime tavalistest platskaartitest ja lõpuks oli lukskupee :), olime juba seal nagu vanad sõbrad ja vist ainsad eurooplaste moodi riides inimesed terves raudtteejaamas. Mälestusväärne reis! Kiiev kõlab vastupandamatult, ilmselt see lennujaamavärk on osa turistidele korraldatavast atraktsioonist – nad lihtsalt ei oska hinnata tõelist lõbu :).

  2. Mul on ka Valgevenest kustumatud mälestused aastast 1999. Me suutsime sõbrannaga seal ühe öö vangis veeta, kuna olime Vilniusest vale rongi peale istunud ja meil puudus transiitviisa!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.