Valentinipäev rosé veiniga

Valentinipäev nagu ka Halloween  ei ole ühele Prantsuse või Itaalia viinamarjakasvatajale  küll mingid” päris püha” , neisse suhtutakse  kerge irooniaga nagu  korralik prantslane üldse  suhtub anglosaksi kultuuri. Enda koha pealt ütlen, et Halloweeni kõrvitsalambid võivad ju lastele ikkagi täitsa toredad teha olla, ise olen ikka selle vaikse Hingedepäeva austaja. Valentinipäeva kohta ei oska kohe miskit öelda- pole enam selles eas, et Valentini otsiks, aga noortele võib see ju tore päev olla. Üldse keset külma talve selline “südamepäev” on ju täitsa OK. Tigus me pole selle päeva puhul erimenüüd kunagi teinud, ühel aastal vist hankisime südamekujulised küünlajalad, aga see on ka kõik.

Täna hommikul lasin silmad üle restoranipidajate, sommeljeede  ja chefide blogide, et mis siis restoranides Prantsusmaal, Itaalias ja  Istanbulis(! ) pakutakse. Ja nagu arvata oli,  promotakse rosé veini, homaare, krabisid ja kammkarpe. Millegipärast ka maasikas shokolaadis kuulub ikka veel hittide hulka.   Cafe Fernando (Istanbul) Valentinipäeva küpsetiste peale,  pidin  aga peaaegu toolilt maha kukkuma- fantastilised pildid: klikka siia

Rosé veinidest jäi aga silma  Le coteau de Rosette apellatsiooniga  4 veinimõisa rosé  veinid mis spetsiaalselt Valentinipäevaks tehtud. Antud veinipiirkond  on ikka üsna tundmatu, et mitte öelda täiesti tundmatu veinipiirkond. Nii, et kui vaja kõlbab võõrast kultuurist tulnud püha küll, et oma veini maha müüa!

Kui aga on soovi Valentinipäeva külmal talveõhtul juua kaaslasega  klaasike mingit eksootilist rosé veini, siis firma Balticpack müüb Tahiti rosé veini. Kindlapeale oleks see huvitav valik! (kel huvi, siis uurida saab igor@balticpack.ee)

Kuna täna on esmaspäev, siis me täna ei tööta- huvi täna Tigusse tulla on aga enneolematult suur- oleksime saanud 2 katet puupüsti täis panna!  (kuna meie kaubapäevad on teisipäev ja reede, ei ole võimalust ka kiiret “esmaspäeva erandit” teha)

Osteria del Gallo Nero kutsub täna aga kohale “üksikuid” :
No Valentine party 14.02.2011 – For the singles in Gallo Nero: a drink free (please bring the certificate). 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.