Madrid

Madrid ei olnud meil planeeritud reisisiht, vaid kui hakkasin märtsis Portosse või Lissaboni pileteid otsima , siis Estonian Airil oli odav pakkumine Tallinn-Copenhagen-Madrid.  Maksis veidi üle 1000 krooni inimene. Hispaania ja Portugali vahel lendab kohalik odavlennu firma Vueling, mis on juba meie vana tuttav.  Uus tore üllatus oli aga see, et Copenhagen Madridi liini opereeris Estonian Airiga koostöös  odavlennufirma Cimber Sterling, mis suvisel ajal otse ka Montpellieri sõidab.  Väga toredad marsuudid, mis Copenhagenist algavad…

Madridi esimene märksõna suvisel ajal on põrgukuumus. Ikka nii kuum on,  et takso taga seistes ja kohvrit võttes, olin kindel, et auto õhkab seda kuumust-tundus võimatu, et selline saun hakkabki olema. Aga auto oli ammu ära sõitnud ja tuul tõi tulikuuma õhku näkku üha juurde….Öösel ei olnud asi parem- majad ja tänavakivid hõõgasid kuuma nagu kerisekivid, lihtsalt päikesepiste saamise oht oli möödas.

Ma ei saa öelda, et Madrid ei meeldi mulle, aga kindlasti ei ole Madrid see linn, kuhu ma tagasi kipun. Inimesele aga, kellele shoppamine meeldib, on Madrid õige koht.

Madridi uhkus on tema muuseumid: Picasso Guernica  on Kuninganna Sofia nim. kunstikeskuses, Prado muuseum on täis Goyat ja Velázguezi. Thyssen-Bornemiszas leiab aga  Titiani, Goyat, Picassot ja Rubensit.  Me ei jõudnud paraku mitte ühtegi muuseumi, sest jaapanlast ei tahtnud teha ja kahju oli pool päeva ruumis sees olla, niigi  kogu talv Tigu keldris passitud.

Meie 2 päeva Madridis nägid välja nõnda, et hommikul läksime Mercado de San Miguel´i ehk siis turuhoonesse.  Seal asub kesklinna turuhoone, mis rohkem söömiskoht, kui turg. Turuhoone keskel on lauad ja  ümber selle turuletid, kust võib küll värsket kala-puuvilja või sinki kaasa ka osta, aga pigem on see nagu ma mainisin kohapeal söömiseks. Gaspazho supp turul oli võrratu- värvilt pigem oranz kui punane, see tähendab, et ei mingit tomatimahla lisamist värvi parendamiseks…. Müüdi õlut, veini, shampanjat (austrite letis) Hinnad olid soolased, ütleks et linna üks kallimaid kohti…. aga kõik oli hiigla värske ja mõnus õhkkond!

Edasi tegime pisukese jalutuskäigu, käisime toredas poekeses kus müüdi espadrille, 6.50 paar igas värvis ja suuruses. Esialgu mõtlesin 20 paari osta- võimatu oli valida, milline värv see kõige ilusam on. Lõpuks otsin 2 paari…jalutuskäik Cava Baja tänaval-tänav, mis koosneb restoranidest ja tapas-baaridest, siis kohustuslik siesta ja õhtuks olime planeerinud flamenco-etenduse Casa de Vacas, mis asub Madridi imeilusas pargis Parque del Retiro´s. Paraku oli meie siesta nii pikk, et jõudsime kohale kui etendus hakkas läbi saama….Ehk siis kultuurist käisime jällegi suure kaarega mööda ja pühendusime söömisele-joomisele ja siestale. Hommikul tuli varakult tõusta, et saaks kohe puhkama hakata nagu selle aasta puhkuse moto ette nägi!

Ja loomulikult tuleb Madridis süüa churrost, mida kuuma shokolaadi sisse pistetakse. Jarra de sangria ehk kann Sangriat võib kätte saada alates 10 eurost.  Näiteks Barcelonas maksis sama suur kannutäis 23 eurot!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.