Angerjahautis Aveiro moodi

Kui  ma eelmisel aastal olin ahvivaimustuses Valenciast lõunas asuvas Albuferas  pakutavast All y Pebrest- vürtsikast angerjahautisest, siis sel aastal lõi mind pahviks Aveiros pakutav angerja-kartuli hautis.  All y Pebret olen ma püüdnud mereangerjast(conger eel) teha, paraku ei ole tulemus sama- luid on palju ja toitu on veidi tüütu süüa. Seal pakutavad on aga nn. kanalis elavad pisikesed kõhnad angerjad ja need viivad “jalad suust” nagu blogislängis öeldakse. Nende kilo nagu pildilt näha, maksab Costa Nova kalaturul 16 eurot. Eesti tingimustes tahan proovida seda rooga teha meie oma Võrtsu angerjaga, ülejäänud koostisosad pole ka ebamaised.

Caldeirada de Enguias à Moda de Aveiro

4 inimesele

1,2 kg angerjaid

600gr kartuleid

100gr vana saia

2 spl äädikat

2 küüslaugu küünt

2 suurt sibulat

1 loorberileht, punt peterselli

1 tl  ingveripulbrit

jämedat soola

piri-piri

Kõigepealt puhastatakse elus angerjad jämeda soola ja liiva seguga (liiv on selleks, et see libe kala peos seisaks). Portugalis tehakse see jube töö turumüüja poolt ära. Lõigata angerjas umbes 10 cm juppideks.

Puhastada kartulid ja lõigata seibid. Kartulitükid peaksid olema sama suured või suuremad kui angerjatükid.

Potti oliivõli ja kõik koostisained sisse ja panna hauduma. Kui koostisained läbipraetud lisada kruusike vett ja lasta haududa kaane all 20 minutit. Lõpus lisada äädikas. Restoranis serveeriti teda potis ja tõesti ole hää.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.