Francis Lalanne

Olen väga elavalt juba tuttavatele rääkinud  France 2 kanalilt nähtud saatelõike mu lemmiksaatest On n´est pas couche, kus kodanik nimega Francis Lalanne sõna otses mõttes väljus endast- saatejuhid teda ohjata ei suutnud.

Francis Lalanne , keda kutsutakse tänapäeva trubaduuriks, on mitmekülgne isiksus:  poeet, helilooja, laulja, näitleja, stenarist, väikese jalgpalli klubi president ja  aktiivne poliitika tegelane (sel aastal kandideerib näiteks Euroopa Parlamenti ultra-roheliste  nimekirjas täpsem nimetus: Alliance Ecologiste Indepédante)

Saatesse oli ta kutsutud kommenteerima/reklaamima oma äsjailmunud raamatut Mise en demeure à Monsieur le Président de la République française. (seda võiks tõlkida: viimane hoiatus härra Prantsuse Vabariigi Presidendile ja minu arusaamist mööda tegemist luuleraamatuga9) ja oma uut plaati Ouvrir son coeur (Ava oma süda)Härra ise nägi väga muljetavaldav välja:  rojalismi pooldajana nägi ta ka välja nagu musketär: ratsasaapad, pikk pats punase lindiga seotud jne  .  Leidsin ka saatelõigu üles: Eric Naulleau versus Francis Lallane , kus siis on näha, et üks saatejuhtidest püüab kritiseerida tema viimast raamatut ja plaati (CD ilmus ka aprillis)  ja Lalanne väljub endast (eriti karmiks läheb 6-l minutil kui saatejuht on väikse paroodia esiatab tema luulest), arvates, et saatejuht pole üldse keegi, kes tema töid  tohiks kritiseerida.(Lalanne on lõpetud Sorbonne´i kirjandus eriala kiitusega)  Soovitan seda vaadata ka neil, kes prantsuse keelt ei valda,  kehakeel ja see siirus kuidas prantslased otsesaates oma ideid edastavad, on lihtsalt kadedakstegev.   Meie Maire Aunaste ja Vahur Kersna ja Tähelaeva saated  on  selle kõrval kõik üks Prillitoosi saade…

Igatahes, polnud mina temast enne midagi kuulnud-näinud.  Aga otsisin üles siis ühe tema muusikavideo, kus ta laulab

Üks väga imal lauluke, kus videos on veel noor Alain Delon            laul- Le Passage

Siin aga üks laul tema viimaselt plaadilt, mida saates kritiseeriti.  laul- Ouvrir son coeur( minu arvates ka see imal-poliitiline ja igati kriitikat väärt)

Raamat aga tekitas minus huvi ja kavatsen selle endale hankida.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.