Külmad supid

Küm supp on kuuma suvepäeva parim suupiste- antagu meile siin Eestis vaid seda kuuma suve!

Tundub, et ega meil traditsioonilisi külmasi suppe polegi nagu näiteks leedukatel külm borš, mis ka otsapidi Läti ja ka Eesti  kulinaariasse tulnud või venelastel kalja sisse tehtud supp ehk okroska.

Kuna meie juba õige varsti avatav terass vajab kindlasti oma külme ampse,  siis hakkasin meenutama, mis huvitavaid asju ma söönud-lugenud olen peale gazpacho suppi, mida me aegajalt ka kindlasti tegema hakkame.

Aga siit nimekiri:  Külm mandli supp (samuti Andaluusia köögi pärl ),  jogurti supp kreeka pähklite ja värske kurgiga, külm kookuspiima supp,  Tzatziki stiilis supp,  vürtsine mangosupp, külm meloni supp basiilikuga, tomati- ja chilli supp, tomati-virsiku supp, peedi-jõhvika supp, avakaado- kurgi supp, vesikressi- ja apelsini supp, klassikaline Vichyssoise etc.

Tuleks vaid suvi kiiremini…

3 responses to “Külmad supid

  1. Telekas tegi Jamie eile üht väga ahvatlevat tomatikonsomeed. Värsked tomatid, paar tükki mädarõigast, mõned basiilikulehed, kaks küüslauguküünt ja sorts viina (!) blenderisse. Kõik purustada ning kogu see pudru kurnata läbi neljakordse musliini u 6 tundi külmkapis. (Nõuab muidugi teatavat ruumi ja konksukest kapis.) Enne serveerimist lisas veel peedilõigu, et sellele peaaegu läbipaistvale rüüpele pisut värvi lisada. Tundus elupäästjana kuumal suvehommikul 😉

  2. See külm keefiri/jogurtisupp, mida Hedvig meile naistepäeva õhtul tegi, oli ka igavesti mõnus. Äkki peaks suveterrassi nimetama Tigu supiköögiks? 😀

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.