Meie veinikaardist paar sõna…

Vaatamata sellele, et Eestisse tuuakse hulgaliselt huvitavaid veine,  on meie veinikaardil esikohal ikka Languedoci vein ja selle toome me jällegi ise kohale.

Septembri algul sai tõelises kuumuses ennast ületatud ja degusteeritud oma 20 veini ja tulemus on ikka nagu eelnevatel aastatel: valgetest Picpoul, punaseid esindab  Chateau Camplazens, millel La Clape apellatsioon.

Spetsialistid valimas Tigule veini.

Meie tava-Picpoulile, mida praegu ka Harju tänava Bestwine´i poes jaemüügist osta saab, tuleb kõrvale  sama veinimaja veidi soliidsem Picpoul ja ka Chardonnay, mille 2010 aastakäik on Chardonnay kohta üllatavalt lihtsalt joodav.

Oksitaani keelse nimega “Cap Cette”  Picpoul (Cette on oksitaani keeles nimelt Séte), vanamoodsas pruunis pudelis, veidi kallim tavalisest lihtsast Picpoulist, aga tõeline üllataja. Tuleb meie riiulile.

Punaste veinide degustatsioon läks raskelt, väljas oli 35 kraadi sooja ja vaatamata Sebastiani pingutustele mulle mingit uut veinimaja pakkuda, tundus meile ikkagi et Camplazens on teistest peajagu üle ja otsustasime, et käime ka kohapeal ära- vaatame põllud ja tootmise üle.

Nüüd 3 viinamarja sordi  pildid, järjekorras: Syrah, Grenache, Carignan( väga erinevad!)

Kõige raskem osa oli jällegi degusteerimine- suvi ja punavein ei klapi üldse kokku,  aga saime hakkama! Veinimaja on jällegi hulgaliselt auhindu võitnud, pole vist veini, mis kuskilt auhinda külge saanud pole.

Ja valituks said sellised veinid, mis juba õige varsti Eestimaa poole reisi alustavad:

1. Vana tuttav Marselan. Mulle meeldivad ühe viinamarja veinid ja Marselan on eriti põnev viinapuu- hübriid Cabernet Sauvignon´ist ja Grenache´ist. Veini hinnaklass restoranis umbes 18  eurot

La Garrigue on igapäeva vein. Segu Syrah´st, Grenache´ist ja Carignan´ist. Nagu vigneron meile kaunilt ütles, et see on igapäev joomise vein, millele me ei esita küsimusi. Me ka ei esitanud, oli mõnusalt rüübatav punavein. Kallim kui Marselan, aga tükk maad odavam, kui maja järgmise astme veinid.

Premium tuleb meie riiulile, hinnaklass kuskil 45 eurot

Ja maja au ja uhkus: Julius.  Meil saab olema mõned pudelid- lihtsalt meile ei müüdagi neid niipalju kui osta sooviksime. Veini hinnaklass umbes 60  eurot.

Kuna meie seekordne restorani projekt on lühiaegne, siis hakkab meie veine (mitte neid kõiki) saama  ka Hella Hundi peal asuvas klubis Shah.

One response to “Meie veinikaardist paar sõna…

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.