La cuisine au beurre

Tigulased armastavad väga vanu häid komöödiafilme. Kes siis ei tea, et vanasti oli rohi rohelisem, taevas sinisem, taksikoer pikem ja komöödiafilm naljakam.

Täna avame oma filmirubriigi, kus tutvustame vanu häid Prantsuse komöödiafilme.

cuisine_beurre31Film aastast 1963

Mängivad Prantsuse tipp komöödianäitlejad, surematud kuulsused, tippude-tipud, naerutamise gigandid FERNANDEL (filmis Fernand Jouvin) ja BOURVIL (filmis André Colombey)

Sisu: Fernand, endine Marseille hotelli ja restorani omanik, on 2 maailmasõja ajal sakslaste poolt vangi võetud ja elab Austrias rinnaka restoranipidaja Gerda juures, kelle mees omakorda on Siberis vangis.  Oma naisele Marseille´sse Fernand  endast elumärki ei anna ja nii ta naine arvabki, et mees on kadunud/surnud ja abiellub Andréga, kes on pärit Normandiast ja hakkab korralikus Marseille bouillabaisse restoranis, kus köök põhineb õlil, järsku Normandia või baasil tehtud toite tegema. Endide restorani nimi” La bonne bouillabaisse” asendatakse nimega “La sole normande”.  Kuid 15 aastat pärast sõda saabub Fernand Marseille´sse tagasi ja nüüd see nali hakkabki- hakkab võitlus naise pärast ja loomulikult õli-ja või baasil kulinaaria vahel. Väga ehedad Marseille naljad ja 60-te aastate Marseille filmis on lihtsalt lummav!

5 responses to “La cuisine au beurre

  1. Mina ostan neid filme Prantsusmaalt ja kuna ma olen absoluutne fänn, siis mu Prantsuse sõbrad toovad mulle alati kingituseks…

  2. Ei ole võimalik?! Sama siin – miski ei saa vana hea prantsuse komöödia vastu, kui, siis ehk õige veidike vana itaalia komöödia (Hispaanias ei olnud tol ajal ilmselt midagi naljakat peale totaka Franco?)
    Aga et ühte patta on pandud prantsuse, komöödia ning igivana õli versus või? Tõeline maiuspala!

  3. Loomulikult on Itaalia klassika supertase ja Inglise must huumor peale Allo! Allo! veel kasvõi Jah, minister jne. Itaalia paljude filmidega on lihtsalt see häda, et kõigil pole subtiitreid ja mu itaalia keel on kahjuks tasemel, et ma oskan vaid toitu tellida ja veini osta. Prantsuse filmidega on sama asi, et need ainult prantsuse keelsed ja ma siis üksi vaatan neid ja naeran kõva häälega…

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.